SEEDs among NEETs in Slovenia

Tvoja prva zaposlitev EURES

Tvoja prva zaposlitev EURES

Cilj projekta Tvoja prva zaposlitev EURES (YfEj) je finančno pomagati približno 1.500 mladim pri zaposlitvi v drugi državi članici Evropske unije, na Norveškem ali Islandiji. Namenjen je tako iskalcem zaposlitve kot delodajalcem. Nosilec projekta Tvoja prva zaposlitev EURES je švedski zavod za zaposlovanje, kot partner v projektu pa se mu je pridružil slovenski zavod za zaposlovanje.

Vloge za finančno podporo lahko mladi iskalci zaposlitve in delodajalci oddate predvidoma do januarja 2019, dokler traja projekt. Finančna podpora je možna le za zaposlitev in za pripravništva v okviru redne zaposlitve.

https://www.ess.gov.si/eures/

POIŠČIMO ZAPOSLITEV SKUPAJ "Nefiks petke" – ZAVOD NEFIKS

POIŠČIMO ZAPOSLITEV SKUPAJ 'Nefiks petke' – ZAVOD NEFIKS

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam pomagati pri beleženju, predstavljanju in promoviranju neformalno pridobljenega znanja in kompetenc. Prav tako je namen Zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju in zaposlovanju.

POIŠČIMO ZAPOSLITEV SKUPAJ 'Nefiks petke' – ZAVOD NEFIKS

V letu 2016 in 2017 se po vsej Sloveniji organizirajo t.i. "Nefiks petke"! Gre za projekt podpore zaposlovanju mladim v prijetnih, manjših skupinah. Mladi prejmejo strokovno vodenje, izobraževanja in podporo pri iskanju zaposlitve! Obljubljajo zanimive izzive, obenem pa iščejo resne in motivirane kandidate, ki razumejo, da je iskanje zaposlitve proces, v katerega je potrebno vložiti energijo.

Več informacij pa je dostopnih na www.talentiran.si. Vse zainteresirane prosimo, da izpolnite prijavni obrazec TUKAJ!

http://www.nefiks.si/

Zaposlitveni klubi za mlade

Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti.

Zaposlitveni klubi za mlade

S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem krogu se izvajata kluba v Novem mestu in na Jesenicah.

V prvih mesecih so mladi v skupini prvih iskalcev zaposlitve s strokovno pomočjo najprej začrtali agendo kluba, pripravili svoj CV in zastavili svoj karierni plan, kjer so opredelili zaposlitvene načrte in izpostavili zaželene delodajalce. V zadnjem mesecu delovanja kluba so mladi spoznavali svoje potencialne delodajalce na dogodkih različnih formatov.

http://talentiran.si/

Follow us on: Facebook icon


With the support of the ERASMUS+ PROGRAMME of the European Union

This project has been funded with support from the European Commission. This web site reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.